طريقة عمل المفروكة
ا لمفروكة او الويكا:
بامية خضرا نقطعها قطع ونحطها فى الشوربة مع فصين توم سليمين بدون تقطيع
وقليل من الملح تترك على النار حتى تنهرس البامية او يعنى تستوى تماما
وبعدين بالمفراك " وهو حاجة كدة خشب ذراع وفى اسفلها قطعه تشبه المروحة
توضع فى الطعام ويتم لف او برم الذراع الخشبية للتقليب وممكن بمضرب
سمى مضرب اليايى وهو مضرب حلزونى او حطيها فى الخلاط وريحى دماغك
حتى تختفى قطع الباميا تماما وبعدين صبيها فى طبق
وصبى عليها باقى سمن تحمير اللحم على الوجه فقط .،،،
بالهنا و العافية .،،