السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جبت لكم مجموعة اكلات ان شاء الله تعجبكم
1-تورتة التونة:
خبز توست منزوع الجوانب,(المقادر تختلف حسب الرغبة )
الحشوة: اهم حاجة فيها التونة والاضافات زي ما انتي حابة ممكن خيار وجزر وبصل و فلفل اخضر او احمر او اصفرممكن مخللات بالاضافة الى المايونيز.
التغطية : لبنة ممكن طماطم صغيرة وجزر وفلفل احمر بارد للتجميل.
نرص صف واحد من قطع الخبز في صحن التقديم ثم نقوم بعمل الحشوة ومزجها مع المايونيز
نرص فوقها طبقة اخرى من الخبز وطقة اخرى من الحشو وهكذا الى انتهاء الكمية تغلف باللبنة وتزين حسب الرغبة وتوضع في الثلاجة.****************
فطائر السبانخ(الاسفاناخ):المقادير:
2 كوب دقيق,3ملاعيق حليب بودرة,كوب ماء ,ملعقة كبيرة سكر,4/1 ملعقة متوسطة ملح ,4/1 كوب زيت معلقة متوسطة خميرة , ملعقة متسوطة باكينج باودر .
الحشوة:
حزمة سبانخ, بصلة كبيرة ,ملعقتا سماق, ملح 2/1 كوب عصير ليمون ,2/1 زيت زيتون.
الطريقة:
ندوب الخميرة مع السكر في الماء الدافئ ونسبها لحد ماتتفاعل .
ننخل الدقيق ونحط معاه الملح والباكيج باودر والحليب .
نحط خليط الخميرة والزيت ونعجن لحد مايتماسك نعجنه لمدة خمس دقايق ونحطه في مكان دافئ لحد مايضاعف حجمه.
نقطع البصل ونحط معاه السماق ونرشه بالملح ونسيبه.
نقطع السبانخ قطع صغيرة بعد غسلها ونحط معاها عصير الليمون وزيت الزيتون
نضيف خليط البصل مع السبانخ ونحطه في مصفى عشان السوائل تتسرب.
يقسم العجين لكرات وتحشى وتشكليها زي مانتي حابة وترصي الفطاير في صينية مدهونة
ودخليها فرن حار من 15-20 دقيقة لمن يبقى لونها دهبي. ***************
خلية النحل:
المقادير : (نفس عجينة السبانخ)
الحشوة 4/1كيلو من الجبن غير المملح (2 علبة كيري تقريبا).
الشراب السكري :2/1 1كوب سكر, كوب ماء, عصير 2/1 ليمونة.
الطريقة:
بعد ماتخمر العجينة نقطعها كور ونحشيها بقطع من الجبنة.
نرصها في الصينية جنب بعض .
نحطها في فرن متوسط الحرارة لمن تحمر من فوق ومن تحت .
نحط السكر والماء على النار حتى يغلي ويذوب تماما بعيدين نحط الليمون ونسيبه يغلي 5 دقايق
نحط الشراب السكري فوق الخلية ونسيبه يبرد.